Elizabeth Peltola

Personbild

Förbundsstyrelseledamot

Om Elizabeth Peltola

Bostadsort: Diö, Älmhults kommun

Jobb: Gruppledare Centerpartiet Region Kronoberg

Politiska uppdrag: Ledamot i Regionstyrelsen och i Hälso-och sjukvårdsnämnden. Ordförande i Tekniska nämnden i Älmhults kommun.

Bakgrund: Jag har haft förmånen att ha uppdrag som heltidspolitiker sedan 2007, som kommunalråd och även regionala uppdrag. I mitt tidigare "civila" liv har jag arbetat med kvalitetsfrågor inom landstinget och som verksamhetsledare inom handikapprörelsen. Har även ett stort engagemang i socialt företagande och landsbygdsutveckling.

Hjärtefrågor: Jag brinner för kvinnors lika möjligheter i samhället, både på nationell och internationell nivå. Internationella kontakter är viktiga för att utveckla jämställdheten och vi behöver bli betydligt bättre på integration för våra nysvenska kvinnor. Möjligheter för kvinnor att starta, driva och utveckla företag inom olika branscher, inte minst inom välfärdsområdet, är viktigt.

Kontakta Elizabeth Peltola

Kontakta Elizabeth

Uppgifter om personer som kontaktar Centerpartiet
Om du kontaktar Centerpartiet via e-post lagras din e-postadress och de uppgifter du skriver i meddelandet i vårt e-post- och ärendehanteringssystem. Vi behåller uppgifterna i våra system så länge som de behövs för att kunna hantera ditt ärende och eventuell uppföljning av det.
Läs mer https://www.centerpartiet.se/gdpr

Tack för ditt meddelande!

Något gick fel....