• / Nyheter
  • / Ett år som förbundsordförande

Ett år som förbundsordförande

Den breda representationen från Sveriges hembygder gjorde sig tydlig när folkdräkterna bars som en levande utsmyckning på konferensanläggningen i Karlstad. Det var dagen för ett år sedan då Centerkvinnorna invigde den kärkomna förbundsstämman och Malin Bergman valdes till ny förbundsordförande.

De fem politiska programmen som behandlades under förbundsstämman 2022 har under det gångna året översatts i praktiken. Varje aktivitet, insändare, debattartikel och evenemang har fötts ur stämmobesluten. Malin Bergman har på ett tryggt och säkert sätt lett Centerkvinnornas arbete framåt på det nationella planet. Vi har fått viktiga genomslag för vår politik och många nya medlemmar till förbundet.

Vi är särskilt stolta över 3 resultat som utmärkt sig i vårt arbete.

  1. Centerkvinnornas Fuck off-kapital blev verkliga förslag hos Centerpartiet när Muharrem Demirok presenterade ett utökad stöd för våldsutsatta kvinnor med lämnapeng.

  2. Fler partier pratar om termen gubbflytt. Gubbflytten är Centerkvinnornas förslag om vistelseförbud. Män som slår ska inte komma undan – det är förövaren som ska flytta. Inte den utsatta.

  3. Centerkvinnorna tog täten i frågan om jämställda skilsmässor. Sedan dess har frågor om bodelning bubblat i riksdagen. Vi vill att bodelningsprocessen säkras genom att införa en bortre tidsgräns, höjd grundnivå för rättshjälp och att vite utgår till den som förhalar processen.

Gillar du det vi gör?
Var med oss i kampen för ett jämställt samhälle - bli medlem idag.