Utbildningar

Centerkvinnornas riksorganisation håller regelbundet seminarier och utbildningar för förbundets medlemmar. Anmälningsformulär skickas ut via mail.

Mentorskapsprogram
Centerkvinnornas mentorskapsprogram riktar sig till dig som har några års erfarenhet av Centerrörelsen och är sugen på att ta ditt engagemang till nästa nivå. Mentorerna är erfarna kvinnor med politisk erfarenhet av tunga uppdrag, som kan navigera - inte bara i det centerpartistiska landskapet - utan i hela den politiska världen. Ansökan för mentorskapsprogrammet 2023 är stängd.

Skrivarskola - Så skriver du engagerande texter!
Hur skriver du en vass debattartikel? Hur skapar du kärnfulla texter på sociala medier? Som medlem i Centerkvinnorna har du möjligheten att vässa ditt skrivande. Utbildningen är fördelad på två digitala tillfällen där vi fokuserar på att skapa engagerande texter, både i längre och kortare format och för olika medier. Utbildningen ges i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Grundkurs i Liberal feminism
Kursen behandlar den liberala feminismens grunder och Centerkvinnornas tre friheter: ekonomisk, strukturell och sexuell frihet. Utbildningsmaterial finns tillhands på Centerkvinnornas intranät för dig som vill arrangera kursen lokalt i en avdelning eller distrikt. Vi rekommenderar att dela upp utbildningen i fyra kurskvällar. Utbildningen kan hållas i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Centerkvinnorna i hela Sverige

Centerkvinnorna består av ett nätverk av kvinnor i hela landet, och många avdelningar och distrikt anordnar lokala evenemang. Ta gärna kontakt med oss om du vill veta mer, eller komma i kontakt med Centerkvinnor där du bor.

Centerkvinnorna samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. Om du är medlem i Centerkvinnorna och vill anordna en lokal studiecirkel kan du kontakta ditt lokala SV-distrikt.

Har du frågor eller önskemål om Centerkvinnornas utbildningar och seminarier, maila: centerkvinnorna@centerpartiet.se