Centerkvinnornas logga

Centerkvinnorna söker kommunikatör

Är du samhällsintresserad i allmänhet och jämställdhetsintresserad i synnerhet? Är du en vass innehållskreatör och har erfarenhet av nyhetsvärdering och politisk kommunikation? Gillar du att jobba i organisationer där din roll är viktig för att hela laget ska lyckas?

Om du tycker ovanstående stämmer in på dig vill vi att du söker tjänsten som kommunikatör på Centerkvinnornas Riksorganisation.

Centerkvinnorna är en av Sveriges största politiska kvinnoorganisationer med nästan 6 000 medlemmar och verksamhet över hela landet. På riksorganisationen finns för närvarande tre tjänster; en generalsekreterare/kanslichef, en jämställdhetspolitiskt sakkunnig och en organisationsutvecklare. Nu söker vi även en kommunikatör.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör kommer du ha ett stort ansvar för att formulera och kommunicera Centerkvinnornas politik. Du kommer ha ansvar för att omvärldsbevaka och bistå våra företrädare att synas i såväl traditionella media som i sociala kanaler för att bilda opinion och bedriva kampanj. Arbetet kräver att du är noggrann och prestigelös, tar egna initiativ och kan arbeta under tidspress. Det är vidare viktigt att både kunna arbeta självständigt och fungera bra i en mindre grupp. På ett litet kansli behöver alla hjälpa till med det mesta emellanåt. Kännedom om Centerkvinnornas politik och värderingar är viktigt.

 • Du har ansvar för att utveckla och samordna innehåll för Centerkvinnornas externa kanaler. Bistå vid intern kommunikation.
 • Planera, producera och publicera innehåll till kanaler så som sociala medier, hemsida etc.
 • Ta fram förslag på pressmeddelanden, talepunkter och utspelsaktiviteter.
 • Bidra till framtagandet av kampanj-, utbildning-, informationsmaterial och profilmaterial. Stödja förbundsstyrelse, avdelningar, distrikt och kansli i deras kommunikativa arbete.
 • Omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Minst två års arbetslivserfarenhet av att jobba med kommunikation, gärna med kvinnor som målgrupp.
 • Erfarenhet av politisk kommunikation.
 • Bred erfarenhet av att utveckla närvaro och arbeta med innehåll för olika kanaler, främst digitalt.
 • Goda kunskaper i Officepaketet, kunskaper i Adobepaketet, SiteVision samt filmproduktion.
 • Högskoleexamen i medieproduktion, journalistik och/eller medie- och kommunikationsvetenskap eller något som kan bedömas som likvärdigt. Alternativt högskoleutbildning inom samhällsvetenskap eller något som kan bedömas som likvärdigt, i kombination med arbetslivserfarenhet av politisk kommunikation.
 • Som person är du lösningsorienterad, prestigelös, stresstålig och nytänkande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Att du ställer upp på Centerkvinnornas grundläggande värderingar är en förutsättning.

Eftersom vi tycker att mångfald är viktigt för att utveckla vår verksamhet ser vi gärna att människor med olika bakgrund söker våra tjänster.

Anställning

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning över valet 2022 till sista december 2022, med tillsättning snarast. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är på heltid med oreglerad arbetstid och en del helgarbete kan förekomma under vissa perioder.

Placering

Tjänsten är placerad på Centerkvinnornas riksorganisation i Gamla stan i Stockholm där vi sitter tillsamman med kollegor på Centerpartiet, Centerpartiets Ungdomsförbund och studentförbund samt med Centerpartiets internationella stiftelse. Under Coronapandemin sker merparten av arbetet hemifrån.

Lön

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

Skriftlig ansökan med CV skickas till centerkvinnorna@centerpartiet.se
Märk ansökan ”Kommunikatör Centerkvinnorna”. Vi vill ha din ansökan snarast. Intervjuer sker löpande.

Information

För ytterligare frågor om tjänsten hänvisas till generalsekreterare Susanne von Tiedemann susanne.von.tiedemann@centerpartiet.se