• / Nyheter
  • / Malin Bergman ny förbundsordförande

Malin Bergman ny förbundsordförande

Bild

Vid Centerkvinnornas förbundsstämma 2022 i Karlstad i helgen valdes Malin Bergman till ny förbundsordförande för Centerkvinnorna.

Sofia Jarl lämnar över efter sex år på posten. Malin har suttit som vice förbundsordförande i två år och som ledamot i styrelsen sedan 2018. Hon är regionstyrelseordförande i region Jämtland och har tidigare varit ordförande i såväl kommunstyrelsen som socialnämnden i Krokom och även varit chef inom Försvarsmakten, Rikspolisstyrelsen och socialtjänsten.

Vid stämman togs beslut om ny jämställdhetspolitik att driva de kommande två åren. Centerpartiets partiledare Annie Lööf höll tal, och nämnde den betydelse som Centerkvinnorna har och har haft i samhället och inom Centerrörelsen: ”I kampen för demokrati, jämställdhet och allas lika rätt har ni varit av helt avgörande betydelse.”

Hon lyfte också den betydelse som Sofia Jarl, avgående förbundsordförande, har haft för jämställdhetspolitiken de senaste åren: ”Sofia har visat att det är möjligt att kombinera en karriär med ett stort engagemang med att vara förälder. Hon har flyttat fram positionerna och visat att det går i praktiken.”

Nu arbetar Centerkvinnorna vidare tillsammans med Malin Bergman med att driva den jämställdhetspolitik som stämman fattade beslut om. Malin har en gedigen ledarerfarenhet och en stark liberalfeministisk kompass. Malin valdes av en enhällig stämma och med henne vid rodret känner vi oss trygga inför den här valrörelsen och kommande mandatperioden.

Vi hälsar Malin välkommen på posten som förbundsordförande och önskar henne och hela den nya styrelsen varmt lycka till!