• / Nyheter
  • / Framåt för jämställdheten

Framåt för jämställdheten

Bild

Centerkvinnornas kandidater har gjort en fantastisk valrörelse och bidragit stort till att Centerpartiet har gjort sitt bästa EU-val någonsin.
- Väljarna visade tydligt att det behövs mer jämställdhet i Europa, säger Sofia Jarl, Centerkvinnornas förbundsordförande.

EU-valet blev en stor framgång för Centerpartiet och de viktiga värderingsfrågorna, att alla människor ska ha rätt att välja sitt liv oavsett könstillhörighet. Resultatet på 10,8 procent är Centerpartiets bästa EU-val någonsin.

- Jämställdhetsfrågan seglade upp i debatten i slutet av valrörelsen”, säger Sofia Jarl, förbundsordförande för Centerkvinnorna. Därför finns det all anledning att se Centerpartiets fantastiska valresultat som en vinst för jämställdheten, alla människors lika värde oavsett kön.

Centerkvinnornas kandidater Abir Alsahlani (#2) och Emma Wiesner (#3) på Centerpartiets lista till EU-parlamentet, firade framgångarna vid Centerpartiets valvaka i Stockholm på söndagskvällen tillsammans med sina kampanjkamrater. När detta skrivs är alla kryss inte räknade och det är därför inte klart vilken kandidat som krokar arm med Fredrick Federley till Bryssel.