• / Nyheter
  • / Abir Al-Sahlani lyfte jämställdhet i EU-debatt

Abir Al-Sahlani lyfte jämställdhet
i EU-debatt

Bild

Idag anordnade TCO en EU-debatt med toppkandidater där Abir Al-Sahlani (#2) representerade Centerpartiet.

Journalisten Ylva Nilsson och Margaux Dietz, samhällsintresserad bloggare och youtuber ledde utfrågning och samtal med toppkandidater kring arbetsmarknad, högerpopulism och nyttan av EU-samarbetet.

- Jag bär min bakgrund på mig, jag kan inte gömma den eller komma ifrån frågan att jag inte är etnisk Europé. Jag blir inte bemött som majoriteten blir, säger Abir Al-Sahlani.

Abir lyfte jämställdhetsfrågan som sina huvudfråga. Hon nämnde att jämställdhetsarbetet behöver öka takten då löneskillnaderna mellan kvinnor och män är 16% och pensionerna skiljer sig med hela 40% inom EU. Abir mottog applåder när hon poängterade varför kampen mot högerpopulism är så viktig.

- De högerpopulistiska och nationalistiska krafterna, de som vill isolera och stänga in, som inte ser på samarbetet som något positivt. De ser oss som olika värda. Det vägrar jag acceptera, säger Abir.

Se EU-debatten i efterhand HÄR.