• / Nyheter
  • / Sofia Jarl i Svenska Dagbladet: Alliansvänner, backa inte för SD nu!

Sofia Jarl i Svenska Dagbladet: Alliansvänner, backa inte för SD nu!

Bild

Läs dagens debattinlägg och viktiga påminnelse från vår förbundsordförande Sofia Jarl. Hon påminner våra vänner inom Moderaterna och Kristdemokraterna om vilka värderingar och vilken politik som Sverigedemokraterna gick till val på. Hotet mot jämställdheten är i allra högsta grad verkligt.

Sverigedemokraterna är ett hot mot jämställdheten och Centerpartiet var under hela valrörelsen den tydligaste motpolen till Sverigedemokraterna. Att i en valrörelse år 2018 behöva försvara kvinnors rätt till sin egen kropp, rätten att göra abort, var ett hårt slag mot den utveckling som vi kämpat för under decennier. Annie Lööf har hela tiden varit den som stått upp för olika grupper och som slagit näven i bordet för rättvisan, värderingarna och jämställdheten.

Sverigedemokraterna vill begränsa människors fri- och rättigheter, inskränka aborträtten, införa samvetsfrihet för barnmorskor, återinföra den omoderna sambeskattningen och de anser att det är flummigt att uppfostra barn utan fördomar och stereotypa könsroller. Centerpartiet kan och vill inte samarbeta med Sverigedemokraterna.

I artikeln vädjar Sofia Jarl och Centerkvinnorna till våra medsystrar, allianskollegor och vänner i Moderaterna och Kristdemokraterna att inte glömma vilken omodern politik som Sverigedemokraterna gått till val på, att inte ge dem makt och inflytande.

Läs debattartikeln i sin helhet på Svd.se https://www.svd.se/alliansvanner-backa-inte-nu-for-sd

Gilla, kommentera och dela gärna vårt inlägg på Facebook. På så vis får ännu fler möjlighet att ta del av vårt inlägg och inser att Centerkvinnorna och Centerpartiet prioriterar jämställdhet högt även under en regeringsbildninghttps://www.facebook.com/Centerkvinnorna/posts/2251232771562157?hc_location=ufi