• / Nyheter
  • / Centerkvinnorna toppvärvar inför feministisk valrörelse

Centerkvinnorna toppvärvar inför feministisk valrörelse

Maja

Centerkvinnorna gör en strategisk topprekrytering av Maja Boström, som närmast kommer från rollen som byråchef på en av Sveriges mest framgångsrika kommunikationsbyråer, Diplomat Communications.

- Metoorörelsen visade återigen att enskilda kvinnor och kvinnor tillsammans kan förändra världen. Med dessa nyrekryteringar står Centerkvinnorna bättre rustade än någonsin för att låta den kraft som är den liberala feminismen i Centerrörelsen ta plats under det feministiska val som nu väntar, säger Centerkvinnornas generalsekreterare Anna Kläppe.

- Efter att ha arbetat flera år i näringslivet är jag övertygad dels om att näringslivet gynnas av feminism och jämställdhet, men också att det finns en stor efterfrågan på de liberala lösningarna snarare än lösningarna från vänster. Centerkvinnornas politik står för möjligheter, inte motsättningar, säger Maja Boström.

Övriga nyrekryteringar är Frida Odelbring och Sofia Nilsson.

- Vi ska säkerställa att jämställdhetsdebatten får det utrymme den förtjänar i valrörelsen 2018. Centerkvinnorna vill se ett nytt ledarskap för Sverige som verkar för en frihetlig feminism, säger Anna Kläppe.

Nyrekryteringar:
Maja Boström, politiskt sakkunnig. Maja kommer från rollen som byråchef och kommunikationskonsult på en av Sveriges mest framgångsrika kommunikationsbyråer, Diplomat Communications. Hon har jobbat med Public Affairs, strategisk rådgivning och kommunikation i över tio år, är väl förtrogen med hela Centerrörelsen och har tidigare arbetat på Näringsdepartementet. Frida Odelbring, kommunikatör. Frida har studerat medie- och kommunikationsvetenskap samt arbetsmarknadskunskap på Stockholms Universitet.
Sofia Nilsson, praktikant. Sofia har erfarenhet från barnrättsorganisationen Childhood och studerar just nu medie- och kommunikationsvetenskap.

Läs även om nyheten på Dagens Opinion (klicka på länken)