• / Nyheter
  • / Centerkvinnornas Maktdagar 2017

Centerkvinnornas Maktdagar 2017

Centerkvinnornas maktdagar 2017

Idag inleds Centerkvinnornas nationella Maktdagar 2017.

Idag samlas över 150 centerkvinnor från hela landet i Uppsala för Centerkvinnornas nationella Maktdagar. Under två dagar kommer Centerkvinnorna lägga fokus på att flytta fram positionerna inom liberal feminism.

Hela Centerrörelsen är på framväxt och Centerkvinnorna spelar en central roll i den här utvecklingen. För oss är det självklart att en grön liberal feminism är det nya politiska ledarskap som Sverige behöver och Centerkvinnorna kommer göra vad vi kan för att nå valvinst för Centerpartiet 2018, säger Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna.

Under helgen kommer en rad externa talare att besöka konferensen, bland annat Caroline Engvall och Karin Adelsköld. De inbjudna talarna har som uppgift att under helgen både inspirera och utmana Centerkvinnorna till att utveckla sin politik inom en rad olika frågor.

Förutom att vi samlar centerkvinnor från hela landet för att stötta och uppmuntra varandra så ska vi även utveckla vår politik. Det politiska landskapet förändras ständigt och det är viktigt att vi alltid ligger i framkant och analyserar omvärlden med liberalfeministiska glasögon samt för fram spetsiga politiska lösningar, säger Sofia Jarl, förbundsordförande Centerkvinnorna.

Under helgen kommer även Centerpartiets partiledare Annie Lööf att närvara för att inspirera inför den kommande valrörelsen.


För frågor kontakta:
Emma Blomdahl, Jämställdhetspolitiskt sakkunnig Centerkvinnorna
08-617 38 32