Utbildningar och kurser

Under Coronakrisen möts Centerkvinnorna digitalt. Vi håller kurser, workshops och seminarier. Vi inleder höstes digitala mötesserie 19 augusti. Är du intresserad, maila centerkvinnorna@centerpartiet.se.

19 augusti. Flickors rätt att välja sina liv. I samband med skolstarten gör vi en internationell utblick. En av Svenska FN-förbundets unga ambassadörer berättar om projektet Flicka, som syftar till att stoppa könsstympning och motverka barnäktenskap.

Centerkvinnorna deltar under Gävle Pride 20-23 augusti, som i år hålls digitalt.

21 augusti. Föräldraförsäkring i takt med tiden. Julia Färjhage, vice ordförande i Centerkvinnorna samtalar med Niklas Löfgren, expert i föräldraförsäkring på Försäkringskassan.
Kvinnor fortsätter att ta ut mest föräldraledighet och arbeta mest deltid under småbarnsåren. De öronmärkta veckorna har inneburit att män tar ut fler dagar, men finns det fler verktyg som kan gynna jämställdhet och bidra till ett mer inkluderande sätt att se på familjen? 

23 augusti. Människokroppen - ingen handelsvara. Sofia Jarl, ordförande i Centerkvinnorna, leder samtalet om sexköp.
På senare tid har sexköpslagen fått ny aktualitet. En känd man greps misstänkt för sexköp, men frågan är mycket större än så. Det har varit olagligt i Sverige i 20 år att köpa sex, ändå har en av tio svenska män någon gång gjort det. Hur kan människohandel och prostitution fortgå i ett demokratiskt land och vad gör vi åt det?

Centerkvinnorna samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. Om du är Centerkvinna och vill anordna en lokal studiecirkel kan du hitta ditt lokala distrikt på denna länk.