om viljan finns

Är du intresserad av att engagera dig? Upprörd över det ojämställda samhället? Då är Centerkvinnorna något för dig! Här kan du läsa mer om Centerkvinnornas organisation.

Det är enkelt att engagera sig i Centerkvinnorna. Vår organisation är uppbyggd för att skapa enkla vägar in så att du ska kunna ta till vara dina intressen på bästa sätt och nå dina mål.

Centerkvinnorna har cirka 7500 medlemmar och är Sveriges största politiska kvinnoförbund. Centerkvinnorna har lång historia av att påverka Sverige politiskt! Organisationen är sprungen ur Bondeförbundets starka kvinnor på landsbygden. Kvinnor som ansåg att de hade lika mycket rätt att äga gårdar och tjäna pengar på gården som männen i hushållet. Dessa kvinnor banade väg för det förbund vi har idag.

Gräsrot och trädkrona

Centerrörelsen och Centerkvinnorna bygger på att gräsrötterna/medlemmarna är med och bidrar med sina erfarenheter och kunskaper. Genom att stå stadigt i sina rötter skapar det möjlighet att stötta trädkronorna/företrädarna inom organisationen. Varje individ är viktig och en nyckel för framgång. Utan rötter klarar sig inte växten/organisationen utan vissnar. Detta är ett högt värde inom Centerkvinnorna, vilket märks genom organisering i avdelning och förbund. Medlemmarna har nära till sin ledning vilket ger högt i tak och stort eget ansvar.

Bli medlem

Du kanske vill vara med i vår organisation och kämpa mot det ojämställda samhället? Vara en del i arbetet för att regeringen ska driva en jämställdhetspolitik som gör skillnad? Medlem kan du bli här via hemsidan, det är bara att fylla i anmälningsformuläret.

Kontakta en avdelningsordförande

Du kanske vill veta mer om vad Centerkvinnorna gör där du bor? Kontakta gärna ordföranden för någon av avdelningarna nära dig.

Relaterade nyheter